Morcheeba, un concert de stanga

Imediat dupa intrarea in scena, Skye cere sa vada publicul. In asteptare si imbibat in fum, oamenii raspund anemici. Intreaba apoi „What’s this gap over here?”, aratand catre spatiul dintre gold si silver. „Why is there a gap?”, repeta ea. La gold, vreo doi oameni ridica mana si freaca degetul mare de  mijlociu si aratator. „Oh, it’s about the money!”, se lamureste ea.

Canta prima melodie dupa care cere ca gap-ul sa dispara: „I want us to be together, I don’t want us to be segregated”. Silverul incepe sa fluiere a aprobare, o revolutie urmeaza sa se produca. Nu stiu daca in alta tara s-ar fi intamplat la fel, insa oamenii simteau cumva ca se face dreptate. Organizatorii nu au scos gardul despartitor de la prima solicitare, asa ca Skye a iesit de pe scena spunand ca se intoarce doar daca vom fi „together, it’s much more fun that way”. And it was! „zidul s-a daramat”, silverul a invadat goldul, clasele s-au reunit, era egalitate…desi unii platisera mai mult. Asa-i in tenis! Se intoarce pe scena si spune „In don’t like the golden circle!”.

Socialismul a invins capitalismul.

Eu cred ca prea multa egalitate strica, insa decizia din seara de miercuri a fost inofensiva, mai ales ca la gold erau vreo 6 randuri.

Morcheeba („drumul catre marijuana”, dupa etimologia numelui) au adus o pace de tree hugger intre spectatori, ca un joint – de scurta durata, nu foarte puternic, insa indeajuns pentru a fi memorabil.  Este o trupa simpatica, asta e cel mai potrivit adjectiv. Mereu cu zambetul pe buze, relaxati, naturali, fara sincope, totul a decurs cat se putea de fluid. Skye era toata un zambet, cumva negrii par mai fericiti atunci cand sunt fericiti, rad cu toti dintii sau dintii sunt mai vizibili prin contrast (mami, de ce nu fac negrii reclama la pasta de dinti?). Dincolo de asta, rasul ei era ca un clinchet, rasul acela din filme folosit ca ecou, asemanator cu cel al copiilor, zglobiu si molipsitor. O trupa ca Morcheeba, care nu face mare show, lasa toata greutatea entertaimentului pe solista, iar Sky cu siguranta „s-a ocupat”: a semnat cateva albume din public, a luat telefonul unuia si s-a filmat cu el in timp ce canta…ca sa aiba si omu’ ce pune pe youtube, a fost draguta si feminina.

All in all, concertul a fost foarte ok. Skye are o voce perfecta, e una dintre vocile mele preferate.

Evenimentul a fost la Arenele Romane, intr-un cort foarte incalzit. Astept cu interes momentul in care nu se va mai fuma in spatiile inchise fara ventilatie, deoarece e irespirabil. Aceasta este dorinta mea de fumatoare, pentru ca-mi place sa fiu activa, nu pasiva.

Parca-mi place mai mult melodia asta de cand am auzit-o in concert:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s