We need to talk about Kevin, un film despre maternitate si monstri

Am sustinut mereu, uneori cu o insistenta nebuneasca, o idee: Nu toti suntem pe aceasta planeta pentru a fi parinti. Acesta este un scop primar. Parentingul este o responsabilitate peste puterea unora de intelegere. Un copil nu este o pufosenie ori un moft, este o personalitate complexa care-si va influenta semenii. Daca nu esti capabil/a sa constientizezi acest lucru, poate ar fi mai bine sa te apuci de poezie.

Intrebarea care se pune plecand de la film: Ce faci daca al tau copil va fi un monstru si nu un ingeras frumos, destept si sociabil?

In 2011 a aparut We need to talk about Kevin, un film britanic, a carui poveste porneste de la romanul omonim, care a scos-o din anonimat pe Lionel Shriver.

Eva, o femeie de cariera, isi rateaza meseria de mama. Este rece si total lipsita de tact in educarea copilului ei. Exista o scena memorabila prezentata si in trailer: nemaisuportand plansetele copilului, isi recapata „linistea” in apropierea unui pickamer al carui zgomot acopera vocea baiatului din carucior. Atitudinea ei este in opozitie cu cea a tatalui, excesiv de protector.  Astfel, se naste reteta nefericita in educatie: mama devine dusmanul si tinta razbunarilor, tatal devine refugiul. Malefic si inteligent, a new Hitler rises.

Filmul reuseste sa transmita neputinta unei femei in fata maternitatii, suferinta si umilinta traite ca urmare a actelor fiului ei, care, in final, se razbuna pe mama sa. Cel putin eu asa inteleg deznodamantul, desi Kevin nu reuseste sa dea un raspuns la intrebarea WHY?

De urmarit si pentru prestatia celor doi actori din rolurile principale: Tilda Swinton in rolul Evei si Erza Miller in rolul lui Kevin.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s